Mijn lijst van 2017

Het is alweer 2018, maar omdat ik graag terugkijk plaats ik graag nog een lijstje met leuke klussen van 2017 in dit bericht.

Mooiste opgenomen track

Mooiste liedje wat ik opnam in 2017: “Vaderland” van Trijntje Oosterhuis. Mooi liedje, mooi uitgevoerd. Bijzonder ook, omdat alles bij Trijntje in de woonkamer is opgenomen. Gitarist Leonardo Amuedo achter me, strijkers voor me, Trijntje naast me. Echt heel leuk om te doen.

Leukste live-registratie

Bökkers tijdens Concert @ Sea.  Altijd leuk om terug te komen waar je vandaan komt, in mijn geval dus in Zeeland. Op beide dagen mixte ik daar voor de radio. Ik kende Bökkers tot die tijd alleen van naam en kende het een beetje als “boer’n rockbandje”. Dat zijn ze ook, maar wél een met 2 topgitaristen die hun invloeden van o.a. ZZ-top in een prima show constant laten horen. “Show”, want dat is het: Veel interactie met het publiek, hooi, shots, “deerntjes” op het podium, het Wilhelmus…. Het was die dag een verademing tussen al het electronische keyboardgeweld wat die dag voorbijkwam.

Bökkers live bij Concert @ Sea. Foto door Ben Houdijk

Bökkers live bij Concert @ Sea. Foto door Ben Houdijk

Leukste live-gig

Leukste live gig die ik deed in 2017: Dekoor in een uitverkochte Hertz zaal in Tivoli/Vredenburg. Hele uitdagende zaal die bedoeld is voor lichte muziek maar ondanks dat Dekoor met hun combo bij vlagen hard kan knallen was het goed te doen en de sfeer fantastisch. Laatste show van het tourtje wat ik met hen deed in 2017. Leuke afterparty ook 🙂

Dekoor in een uitverkocht Hertz/Vredenburg

Dekoor in een uitverkocht Hertz/Vredenburg

Mooiste liedje wat ik gemixt heb

Mooiste liedje wat ik gemixt heb in 2017: “Papa en Mama, daar zijn jullie” van Matthijs Kieboom uit “Dummie de Mummie”. Ik kan sowieso al goed naar filmscores luisteren, maar om zelf een goeie score te mixen bij een leuke film is dubbel leuk. Deze track met Sinan Arat op fluit én zang past echt prachtig bij de scene waar Dummie z’n ouders weer “ziet”.

 

Snelste sessie

Ook een hele leuke sessie en enorm snel was die met Anouk en Kempi. Anouk begint graag vroeg dus ik was om 09:00 in de studio in Amsterdam. Kempi was er een half uur later en een uur later stond er een complete track op, klaar om gemixt te worden. Mensen met talent, ik hou er van.

Anouk en Kempi bij Cruise Control Studios in Amsterdam

Anouk en Kempi na de opname bij Cruise Control Studios in Amsterdam

Meest bizarre klus

Meest bizarre klus in 2017: Geluid voor de uitzending bij de huldiging van Feyenoord. Bizar omdat de sfeer megagoed was, maar Feyenoord die dag verloor op bezoek bij Excelsior en ik helemaal niets hoefde te doen behalve wat dingen op te ruimen. Een week later pakte Feyenoord dankzij Dirk Kuyt alsnog terecht de titel.

Grote schermen en een enorm geluidssyteem op 7 mei in de Kuip

Grote schermen en een enorm geluidssyteem op 7 mei 2017 in de Kuip

Beste aanschaf in 2017

Zonder enige twijfel de beste aanschaf in 2017: Brainworks bx_digital v3: Een M/S EQ. Echt een gamechanger door z’n unieke manier van processing. Deze plugin heeft een hele lange lijst van ingebouwde features die je op geen enkele andere EQ vindt.

Brainworks bx_digital V3

Ik kan deze Brainworks EQ niet hoog genoeg de hemel in prijzen

Meest gezellige sessie

Die is natuurlijk keilastig. Ik heb het bijna altijd wel naar m’n zin. WPP is heel leuk om te zijn, goede sfeer én je werkt daar kantoortijden, waar vind je dat nog? Maar dan zou ik de klussen met Joost, Tijmen, Roeland, Marc, Paul, Robert, George, Wytse, Ben, Eric, Rutger, Jeff, Christoph, Peter en een heleboel anderen ook moeten noemen!

Meer over wat ik doe en heb gedaan lees je hier…

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.