Muziekstudio

Muziek opnemen

Naast audio nabewerking is muziek opnemen en mixen wat ik het meeste doe. Voor artiesten of bands, of complete orkesten voor bijvoorbeeld film- of gamemuziek.

Zo worden in de studio bands, singer/songwriters en strijkkwartetten opgenomen. De ruimte is volgens “Live end / Dead end (LeDe)” idee bedacht en is door plaatsing een meer levendige of meer gecontroleerd geluid te realiseren. Ik werk en heb gewerkt allerlei artiesten, bekend en onbekend. Veel mensen weten dat ik tracks heb opgenomen met SnoopDogg, maar ook met Anouk, Trijntje Oosterhuis en Nelly Furtado maar ook met allerlei onbekende artiesten of bands/ensembles; ik houd van muziek en als de sfeer goed is vind ik werken met wie dan ook leuk. Voor een uitgebreidere lijst met wie ik gewerkt/wat ik gedaan heb kijk je hier.

Orkesten neem ik op in grotere studios;  om een orkest van 30 to 60 mensen goed te laten klinken heb je ruimte nodig, en wat je doet, moet je goed doen. Daarna neem ik het mee om het hier af te mixen en uitzendklaar te maken.

Muziek opnemen

Ik houd van de natuurlijke uitstraling van hout, die veel terugkomt in de mixruimte.  

Uiteraard weet ik dat naast goede apparatuur de ruimte waarin je werkt minstens net zo belangrijk is. Daarom vindt je hier geen gearlist, maar er is topapparatuur, zowel hardware als de meest recent geüpdate software die nodig is om elk project naar een hoger plan te tillen. In de grotendeels met hout opgebouwde studio is alles ingericht om relaxt en efficiënt te kunnen werken, alles in dienst van de muziek. Waarom hout en geen strakke zakelijke look? Je raakt er niet op uitgekeken, het geeft sfeer én het is duurzaam.

Muziek opnemen

De studio ligt op 10 minuten van dit uitkijkpunt; “de Posbank”, middenin de Veluwezoom.

De studio ligt in Rheden, op 10 minuten van de Posbank, een uitkijkpunt wat elk moment van het jaar een prachtig uitzicht geeft over de heide en heuvels van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Ideaal om even naartoe te rijden om in een korte break en wat te eten/drinken in de buurt.

Meer over wat ik doe en heb gedaan lees je hier…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.