Dummie de Mummie

Filmmuziek mixen

Wederom een post over filmmuziek mixen! Op 4 oktober van dit jaar ging de derde Dummie de Mummie film in premiere. Ik heb de muziek/soundtrack voor deze film gemixt.
In deze film heeft Dummie heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Echt één van de leukste films waarvoor ik de muziek heb gemixt. Ik weet het, dat zeg ik nog al eens, maar misschien mix ik gewoon de leukste titels! Hoofdrollen voor Julian Ras, Roeland Fernhout en Jennifer Hoffman.

Techniek

Componist Matthijs Kieboom heeft wederom een enorm mooie soundtrack afgeleverd die nu ook op Spotify terecht is gekomen. De opname van deze muziek is gedaan in de Sound Vision studio in Arnhem, dus voor zowel Matthijs, de muzikanten en mij een thuiswedstrijd. Qua microfoons gebruikten we een Decca tree van Aston Spirit microfoons. Sowieso gebruik ik altijd een Decca tree bij opname van elk klassiek ensemble in wat voor vorm dan ook. Je hebt er vanwege de positionering en karakteristiek nagenoeg altijd een goed resultaat mee en het is daardoor een mooie basis voor je mix. Ook gebruikten we Schoeps en Neumann microfoons. Daarna heb ik alle tracks mee naar huis genomen en heb ik daar alles afgemixt. In the box, oftewel in Pro Tools 12. Superfijn, met nieuwe onlangs aangeschafte plugins van Nugen, Grimm en Brainworks. Inmiddels heeft Dummie de Mummie 3 al meer dan 300.000 bezoekers getrokken. Niet verkeerd als je weet dat het hier om een kinderfilm gaat. Binnenkort verder met de volgende produktie, die gaat in Dolby Surround en wellicht in Dolby Atmos gemixt worden.

Zie de IMDB listing van Dummie de Mummie 3 hier… Zie de trailer en luister naar de soundtrack via de Spotifylink hieronder.

 

 

Meer over wat ik doe en heb gedaan lees je hier…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.