Soundtrack gemixt: Gek van Oranje

Soundtrack gemixt: Gek van Oranje

Onlangs heb ik de soundtrack voor de film “Gek van Oranje” gemixt.

Gek van Oranje is een zomerse komedie. De film speelt zich af in de periode dat het Nederlands Elftal in 2010 in Zuid-Afrika meedoet aan het WK. Dubbel leuk om aan te werken dus wanneer je net als ik van voetbal houdt.

Techniek:

In mijn nieuwe Pro Tools 12 setup heb ik 135 sporen aan muziek bij elkaar gemixt. Je kunt je dus voorstellen dat je daar nogal wat overzicht voor nodig hebt. Een poosje geleden heb ik daarvoor een LG 21:9 cinemascreen gekocht waardoor ik 48 sporen tegelijk kan bekijken op één scherm. Fijn, want daardoor hoef ik niet constant te scrollen van en naar de verschillende secties binnen de sessie. Daarnaast kan ik het mix- en editwindow van Pro Tools verdelen over dat cinemascherm én de beamer die projecteert op het grote scherm. Daardoor is het overzicht ook weer wat beter. Tegenwoordig hebben alle Apple computers Thunderbolt en HDMI dus heb je genoeg aansluitmogelijkheden qua beeld.

Daarnaast is Pro Tools echt heel veel handiger geworden, en dat merk je vooral bij dit soort grote sessies. Het freezen en commiten is natuurlijk fantastisch. Tel daarbij op dat de toevoeging van Dolby Atmos én de verbetering van het hele surroundgebeuren binnen de nieuwste versie zoveel beter is dan in Pro Tools 11.  Dik 135 sporen plus een stuk of 20 auxen, een heleboel plugins en de video engine die de hele tijd aanstaat om de film tijdens het mixen te kunnen bekijken vraagt veel processing kracht van m’n computer. Het dan kunnen wegschrijven en opschonen van je plugins houdt de boel snel en schoon.  Enorm leuk om te doen en daarnaast is het denk ik één van de leukere films voor 2018, al was het alleen maar vanwege het feit dat Ton Kas er in meespeelt.

Check de IMDB listing van Gek van Oranje hier…

Meer over wat ik doe en heb gedaan lees je hier…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.