Filmscore: Taal is zeg maar echt mijn ding

Filmscore

Begin december heb ik de filmscore voor de film “Taal is zeg maar echt mijn ding” opgenomen en gemixt.

De film is geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van Paulien Cornelisse. De film vertelt over de onhandige Anne die een passie voor taal heeft. Bij het glossy tijdschrift waar ze werkt mag ze echter alleen maar over zomermode en quinoasalades schrijven. Anne wil het allemaal anders; een baan met meer diepgang, weg uit de dagelijkse sleur en de liefde van haar leven vinden. Maar net als ze ontslag wil nemen, wordt ze gekoppeld aan de charmante fotograaf Rick en besluit ze toch nog even te blijven.

De regie van Taal is zeg maar echt mijn ding is in handen van Barbara Bredero en het scenario werd geschreven door Tijs van Marle. Het tweetal maakte eerder drie delen in de succesvolle Mees Kees-reeks. De film is geschoten in Rotterdam en laat veel mooie shots van de stad zien.

Techniek:

Ik heb de film in een tijdsbestek van 3 dagen opgenomen en gemixt, dus best snel. Dat waren geen dagen van 8 uur. Alle muziek is wederom opgenomen in de Sound Vision studio in Arnhem met zowel strijkers, blazers en hout, allemaal tegelijk spelend, direct van blad. Qua microfoons gebruikten we wederom een Decca tree van Aston, en gebruikten we steunmicrofoons van Schoeps en Neumann. Super om in een team van professionals samen te werken, en daardoor in korte tijd veel mooie muziek op te nemen. Het is een “Jazzy” soundtrack, geworden, echt de moeite van het luisteren waard. Vanaf 18-1-2018 is “Taal” in de bioscoop te zien en te beluisteren. Binnenkort mix ik ook de soundtrack van deze film voor Spotify.

Cast:
Fockeline Ouwerkerk
Egbert-Jan Weeber
Peter Faber
Tarikh Janssen
Annet Malherbe

Meer over wat ik doe en heb gedaan lees je hier…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.