Opgenomen: Snoop Dogg en Willie Nelson “My Medicine”

Snoop Dogg en Willie Nelson

Een hele tijd terug nam ik Snoop Dogg en Willie Nelson op in Hilversum. In de Wisseloord studio werd me gevraagd of ik dat wilde doen. Ik achtte de kans nogal klein dat dat ging gebeuren omdat hun genres nogal uit elkaar liggen, maar, het gebeurde wél. Snoop Dogg en Willie Nelson zijn beroemd en berucht wietrokers en dat is wat hun verbindt in deze: Het is hun “medicijn” en vandaar ook de titel van deze track.

Uiteindelijk heb ik 2 dagen gewacht voordat Snoop Dogg en Willie Nelson kwamen. Daarna werd het eigenlijk één groot feest. Willie Nelson kwam met z’n mondharmonicaspeler, Snoop kwam met een posse van 20 man. Allebei superleuk. Beide heren waren enorm aardig en sociaal. Natuurlijk, als wij rappers zien zien we stoere kerels die wiet roken en Gin&Juice drinken, maar in het geval van Snoop is dat een pose. Uiteraard is hij cool en relaxed, maar hij praat met iedereen over de normaalste zaken. Daarnaast zijn beide heren enorm getalenteerd, het is niet voor niets dat ze aan de top staan. En Willie Nelson is zo’n dude waar je uren mee kunt praten. Wát een aardige en relaxte man. Én goed kunnen spelen én goed kunnen zingen. Op het moment dat hij een korte soundcheck deed kreeg ik kippevel: Het is em echt.

Techniek

Destijds werd ik door Bart Smits van Live Music Projects gevraagd of ik niet eens een Se Electronics Gemini wilde meenemen. Ik neem nog steeds op met bekende artiesten en Bart zei dat ik die microfoon eens moest proberen bij zo’n artiest. Dus ik die mic meegenomen en naast twee andere mics gezet waarvan ik dacht dat het een goede vocalmic kon zijn. Let wel, ik wist niet wat ik tijdens deze sessie kon verwachten. Geen idee of Willie Nelson met z’n hele band zou komen en wat Snoop zou willen doen. Dus ik heb alles zo voorbereid dat ik alles klaar had staan voor een opname met Willie Nelson’s complete band + extra’s. Daar had ik een dag voor uitgetrokken, alles klaargezet, alles getest, dus ze konden komen wat mij betreft.

Naast die Gemini had ik een Neumann U67 en een Blue Bottle neergezet voor de vocals van Snoop. Zo had hij zelf iets te kiezen en kon ik mooi checken wat het beste klonk. Hij koos direct voor de Gemini. Leuk voor Bart want ik kocht de mic en leuk voor mij. Die microfoon zie je ook terugkomen in de videoclip.

Let wel, Snoop heeft een stem met weinig hoge frequenties. Die zijn er misschien uitgerookt, maar feit is dat zijn stem goed werkt bij een microfoon waarbij de hoge frequenties wat gepept zijn. En dat is precies wat de Gemini doet: hoge frequenties liften.

Al met al een dag goed gewerkt met deze iconen van hun genres, heerlijk om te doen natuurlijk.

Meer over wat ik doe en heb gedaan lees je hier…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.