opnemen, maar niet in de studio: Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis

Een tijd geleden heb ik voor en met Trijntje een heleboel tracks voor “Never can say Goodbye” opgenomen, een album met louter Michael Jackson liedjes.

Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis

De opname was best bijzonder, omdat we niet in een studio zaten om op te nemen. Trijntje woont in een huis met daarbij een behoorlijk groot uitgevallen tuinhuis wat is verbouwd tot gastenverblijf. Omdat het serieus goed verbouwd was met alles erop en eraan kon het goed dienst doen als opnameruimte. Een keukentje, toilet, douche en een kleine woonkamer waar we alles hebben opgenomen. Prima dus om lekker te werken.

Techniek

De “chain” was heel eenvoudig aangezien we alleen zang en gitaar tegelijk opnamen. 3 kanalen gitaar en 1 voor de stem. De gitaarmicrofoons waren 2 x Schoeps MK21, de vocalmic was een Neumann M149. Die microfoons gingen via Manley en Focusrite voorversterkers naar een Apogee Rosetta 800 die via een MacPro in Pro Tools binnenkwamen. Alles werd opgenomen op externe harddisks. De ruimte waar we opnames maakten waren hier en daar voorzien van Vicoustic akoestische panelen.

Rod Temperton

Al met al een te gekke plaat met al die Michael Jackson liedjes. Heel leuk om voor opname alle tracks helemaal te analyseren. Elke keer als we de zang, instrumenten en arrangementen beluisterden bleek toch steeds weer hoe geniaal Quincy Jones en Rod Temperton waren in die tijd. En toch; het valt me steeds weer op hoe goed de demos van Rod Temperton al waren voordat Quincy Jones zich ermee ging bemoeien. Niet dat Quincy Jones er weinig aan deed, maar in mijn oren is Rod Temperton wat in de luwte gebleven terwijl het meeste werk misschien wel van zijn hand kwam. Hoe dan ook; het blijft te gek om naar te luisteren vind ik.

 

Meer over wat ik doe en heb gedaan lees je hier…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.