Solar Festival Roermond 2017

Solar Festival Roermond 2017

Van de zomer heb ik voor het eerst gewerkt op het Solar Festival in Roermond.

Solar Festival

Solar Festival

Solar Weekend noemt zichzelf het creatiefste festival van Europa en vindt elk jaar plaats van aan de Maasplassen in Roermond. Het was de dus de eerste keer dat ik op het Solar Festival werkte en daardoor weer een nieuwe uitdaging. Niet alleen qua mixen, maar ook om te kijken waar je moet zijn, of je de auto ergens in de buurt van je werkplek kunt parkeren, of het hotel goed is etc. Stomtoevallig kwam ik daar een stuk of 6 gewaardeerde collega’s tegen en mede daardoor werd het weer heel erg gezellig.

Techniek

Ik werkte in de Silver Bullet Compact Mobile van Ontrack Studio die is uitgerust met de beste digitale apparatuur die er is, dus dat was al lekker. Euphonix converters, SSL MADI routers, een Soundcraft Vi600 maar ook 96 vintage Sony/MCI preamps die heerlijk klinken. Meestal halen we dus alle inputs vanaf het podium via MADI naar de mobile, maar mocht het nodig zijn halen we dus net zo makkelijk 96 analoog naar binnen. De mobile van Ontrack heeft zelf trafo gescheiden splitters en breakouts die dat eenvoudig mogelijk maken.

Al met al is die mobile dus een prima plek om in te werken; je zit lekker beschut in een studio op wielen voorzien van airco én een koffieautomaat. Prima te doen dus. Onlangs is de mobile helemaal up-to-date gemaakt met allerlei aansluitingen voor spanning en audio, uitgevoerd op CAT5 en MADI op glas, ook ín de mobile. Al mijn inputs kwamen vanaf het mainstage waar 2 dagen lang allerlei artiesten voorbijkwamen. Dag 1 was qua weer niet best, dag 2 was prima met veel zon en een prima sfeer. Al m’n mixen kwamen bij de technicus van 3FM terecht die het weer doorzette naar de radio.

Meer over wat ik doe en heb gedaan lees je hier…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.